Начало / Новини / Ангелите в Библията и Църковното предание – първата за тази година библейска беседа в ателие-книжарница Къща за птици

Ангелите в Библията и Църковното предание – първата за тази година библейска беседа в ателие-книжарница Къща за птици

Значението на думата ангел е Божи вестител, пратеник. В християнството ангелите са свръхестествени разумни същества, със свободна воля, но и несъмнена почтеност и покорност пред Бога.

В този ред на мисли и в навечерието на Архангеловден и Архангелова задушница Ателие-книжарница „Къща за птици“ и порталът „Православие България“ ви канят на беседа от поредицата Книгата на книгите, на тема:

 Ангелите в Библията и Църковното предание.

Нека заедно да потърсим отговорите на въпросите за безплътните небесни сили. Откъде получаваме  информация за ангелите и архангелите? Изчерпателна ли е Библията и откъде още Църквата има знание за тях? Кое Предание е автентично и кое не? Какво знаем и какво не знаем за ангелите? Отговори на тези и още въпроси ще търсим заедно в първата за тази година библейска беседа в ателие-книжарница Къща за птици. 

За първи път даваме възможност на нашите последователи в социалните мрежи и интернет да зададат конкретни въпроси към лектора и неговите събеседници. За тази цел молим всеки, който има въпрос, да го зададе предварително във формата на сайта Православие.бг или като коментар в дискусията на събитието във фейсбук. Най-интересните въпроси ще бъдат включени в дискусията по темата.

Гост лектор в дискусията „Ангелите в Библията и Църковното предание“ е свещеник Илиян Алексиев, предстоятел на столичния храм „Рождество Богородично“ в кв. Лагера. 

Предвид извънредното положение и спазването на мерките за безопасност, местата са силно ограничени. Ако желаете да присъствате на беседата, е необходимо да го заявите предварително на тел: 02/9801660; 0884697848

Източник: Православие БГ

За Ангел Карадаков

Виж още

Вдигат храм в пазарджишкото село Мало Конаре

Общинският съвет в Пазарджик безвъзмездно предостави общински терен за строителството на нов параклис в село Мало Конаре. Той ще ...