Начало / Новини / Пътят до Рилския манастир е освободен от падналата 15-тонна скала

Пътят до Рилския манастир е освободен от падналата 15-тонна скала

Пътят до Рилския манастир е почистен от падналата вчера 15-тонна скала и движението към Светата обител е възстановено, съобщи БНР. Като причина за инцидента, при който няма пострадали, се смята активизирало се свлачище.

Инцидентът с 15-тонната скала, паднала от 25 метра височина върху пътното платно, стана малко над мястото, където от юни тази година се прави 180-метрова подпорна стена, висока над четири метра. Тя вече е изградена наполовина.

Падането на скали и на земна маса при срутищата над село Пастра са чести, особено при валежи, каза началникът на полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлачки.

„Все си мисля, че от обрушване на пътя, просветляването, което се прави с тази машина с къртача, се нараниха тези скали. Те си бяха улегнали…Няма затворен път“.

Движението, където се изгражда подпорната стена и се извършват укрепителни дейности се осъществява, както и досега. То се регулира със светофар и разрешена скорост е до 40 километра в час.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...