Начало / Коронавирус / След контакт със заразен с коронавирус Руският патриарх е в доброволна карантина

След контакт със заразен с коронавирус Руският патриарх е в доброволна карантина

Руският патриарх Кирил се е поставил в доброволна карантина след като е бил в контакт със заазен с коронавирус, съобщи Владимир Легойда, ръководител на отдела за връзки с обществеността на Московска париаршия. 

Легойда допълни още, че патриарх Кирил е в добро здраве и продължава да извършва своите задължения. „Предстоятелят на Руската църква е в добро здраве, чувства се добре и продължава да работи“, каза той. Владимир Легойда допълни, че доброволната изолация на патриарх Кирил е пример за отговорно отношение и загриженост за безопасността на другите. 

Заради карантината патриарх Кирил отмени своето песещение в Троице-Сергиевата лавра. „С дълбоко съжаление трябва да ви съобщя, че няма да мога да споделя радостта от молитвеното общение с вас. Причината за това е скорошният ми контакт с човек, на когото бе поставена диагнозата – коронавирусна инфекция.

Необходимото време за личната ми карантина все още не е изтекло. Смятам, че е невъзможно да изложа всички вас на опасността от инфекцията“, казва в свое послание до братята на обителна патриарх Кирил. 

Източник: РИА Новости

Снимка: Московска патриаршия 

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...