Начало / Коронавирус / След контакт със заразен с коронавирус Руският патриарх е в доброволна карантина

След контакт със заразен с коронавирус Руският патриарх е в доброволна карантина

Руският патриарх Кирил се е поставил в доброволна карантина след като е бил в контакт със заазен с коронавирус, съобщи Владимир Легойда, ръководител на отдела за връзки с обществеността на Московска париаршия. 

Легойда допълни още, че патриарх Кирил е в добро здраве и продължава да извършва своите задължения. „Предстоятелят на Руската църква е в добро здраве, чувства се добре и продължава да работи“, каза той. Владимир Легойда допълни, че доброволната изолация на патриарх Кирил е пример за отговорно отношение и загриженост за безопасността на другите. 

Заради карантината патриарх Кирил отмени своето песещение в Троице-Сергиевата лавра. „С дълбоко съжаление трябва да ви съобщя, че няма да мога да споделя радостта от молитвеното общение с вас. Причината за това е скорошният ми контакт с човек, на когото бе поставена диагнозата – коронавирусна инфекция.

Необходимото време за личната ми карантина все още не е изтекло. Смятам, че е невъзможно да изложа всички вас на опасността от инфекцията“, казва в свое послание до братята на обителна патриарх Кирил. 

Източник: РИА Новости

Снимка: Московска патриаршия 

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...