Начало / Новини / Патриарх Даниил: Необходимо е умножаването на институциите за палиативни грижи

Патриарх Даниил: Необходимо е умножаването на институциите за палиативни грижи

„Необходимо е умножаването на институциите за палиативни грижи не само в градските райони, но и в селските такива“, каза патриарх Даниил по повод Международния ден на възрастните хора. 

Той допълва, че в Букурещ има подобен центъра за намаляването и превенцията на страданието на пациентите, но според него той е твърде малък. Темата бе повдигната от патриарх Даниил по време на честването на неговата тринадесет годишнина от избора му за предстоятел на Румънската църква. 

Министърът по европейските фондове Марсел Болош е уверил патриарха, че с бъдещата оперативна програма за приобщаване и социално достойноство, която ще бъде приложена в програмния период 2021-2027, ще се погрижат за създаване на подобни центрове и грижи. По думите на патриарх Даниил програмата е особено необходима на румънското общество. „Възрастните, които са работили през целия си живот, се нуждаят от нашата любов, уважение и да получат християнски завършек на живота си, за който всеки ден се и молим“, каза още патриарх Даниил. 

По информация на basilica.ro.

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...