Начало / Новини / Св. Синод на Румънската църква призова енориите да засилят работата си в помощ на семействата

Св. Синод на Румънската църква призова енориите да засилят работата си в помощ на семействата

Св. Синод на Румънската православна църква призова енориите в северната ни съседка да засилят своите усилия и дейност в подкрепа на семествата, както и към вярващите за развиване на християнското образование и благотворителност. 

В специално организирана среща, председателствана от Румънския патриарх Даниил, Св. Синод подчерта, че тази година, в разгара на пандемия, Църквата е приспособила своите пастирски дейности към трудната реалност, проповядвайки Евангелието дори и през интернет. 

От синода обаче посочват, че цифровите медии не могат да заменят физическото присъствие на вярващите в християнската общност. Дистанционната работа и онлайн обучението са само временно решение, докато ситуацията причинена от пандемията бъде преодоляна, смятат още архиереите на Румънската църква. 

Затварянето на училищата е оказало значително влияние върху образователния процес, тъй като учениците и учителите не са били напълно подготвени за онлайн уроци. Предвид това Св. Синод реши да засили дейностите си в подпомагане на семействата в тази нова обстановка. 

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня, в който православната църква почита преподобния Теодосий Търновски дипломите си за завършено висше ...