Начало / Uncategorized / Изграждат параклис между видинските села Покрайна и Гомотарци

Изграждат параклис между видинските села Покрайна и Гомотарци

Започна изграждането на параклиса „Свето Възнесение Господне“ до местността Светият кръст между видинските села Гомотарци и Покрайна, съобщава БНР.

Инициативата е на група жители от село Гомотарци, които започнаха дарителска кампания. Дарения идват и от хора, които не са от Гомотарци, но са харесали идеята. Сред дарителите има и жена, която е в Италия, коментира Лиляна Колева, която е в инициативния комитет за изграждане на параклиса.

„Дойдоха приятели от чужбина, членове на инициативния комитет и се взехме в ръце. Събрахме се една вечер, говорихме и решихме, че е време да го направим. Двама души от комитета започнаха да работят.

Имаме и трима доброволци засега, които помагат. Надяваме се да дойдат и други. Ще се налива бетон за основната плоча и после вече, ако времето позволи да тръгнем нагоре и да го издигнем, ако не в напълно завършен вид, то поне грубия строеж да го направим и напролет с Божията благословия да може да го завършим…. Малко ни е проблем финансовата страна на въпроса, въпреки че онзи ден имах една страхотна изненада. Една госпожа от Пловдив, която е в Италия, попита във фейсбук, как може да преведе пари. Там са сформирали Асоциация на българите в Италия и каза, че са много отворени към такива инициативи“, каза още тя.

След построяването на параклиса, ако останат средства, то те ще бъдат предназначени за ремонт на селската църква, каза още Лиляна Колева.

Който желае да дари парични средства за строежа на параклиса, може да го направи на следната банковата сметка :
IBAN: BG21 UNCR 7000 1523 670357
BIC код :UNCRBGSF
Уникредит Булбанк
Титуляр на сметката : Лиляна Колева
Основание: Дарения за строеж на параклис

За Ангел Карадаков

Виж още

Над 10 000 лв. се събраха от благотворителния концерт за възстановяване на храм в Слатина

Над 10 000 лв. бяха събрани снощи на благотворителния концерт на стадион Академик в район ...