Начало / Новини / Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови и прожектират филма за него в гр. Камено на 26 септември

Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови и прожектират филма за него в гр. Камено на 26 септември

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 26 септември в град Камено излагат иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в храм „Св. Георги“.

Светинята ще бъде посрещната в 9 часа в Камено с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с честните му мощи. За първи път след като е била изложена иконата ще бъде прожектиран и филма за живота му „Светецът светкавица“ в Читалище „Просвет – 1921“ от 19 часа при вход свободен.

Филмът разказва за живота и дивните чудеса на един непознат светец у нас – св. великомъченик Ефрем Нови.

В лентата участват десетки хора, докоснати от Светецът светкавица, както го и наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. Във филма ще видите непоказвани до момента снимки и неразказвани истории, свързани с живота и неговия подвиг, както и за една тема, която рядко се засяка – екзорсизмът. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро.

Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът „Светецът светкавица“ преобръща представите ни за чудеса и вяра! Събитията се провеждат с подкрепата на Община Камено.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Преподобни Яков Цаликис. Кратки истории, поучения, свидетелства“

От печат излезе новата книга на Фондация „Наследство на Зографската св. обител“, която обръща вниманието ...