Начало / Новини / Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови и прожектират филма за него в гр. Камено на 26 септември

Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови и прожектират филма за него в гр. Камено на 26 септември

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 26 септември в град Камено излагат иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в храм „Св. Георги“.

Светинята ще бъде посрещната в 9 часа в Камено с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с честните му мощи. За първи път след като е била изложена иконата ще бъде прожектиран и филма за живота му „Светецът светкавица“ в Читалище „Просвет – 1921“ от 19 часа при вход свободен.

Филмът разказва за живота и дивните чудеса на един непознат светец у нас – св. великомъченик Ефрем Нови.

В лентата участват десетки хора, докоснати от Светецът светкавица, както го и наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. Във филма ще видите непоказвани до момента снимки и неразказвани истории, свързани с живота и неговия подвиг, както и за една тема, която рядко се засяка – екзорсизмът. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро.

Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът „Светецът светкавица“ преобръща представите ни за чудеса и вяра! Събитията се провеждат с подкрепата на Община Камено.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...