Начало / Новини / Дупница търси проектант на православен храм

Дупница търси проектант на православен храм

Да се изготви тръжната документация за възлагане проектирането на православен храм в района на ж. к. „Бистрица” в град Дупница.

Това нареди кметът на общината – инж.Методи Чимев. Предвижда се църквата да е с площ от 80 кв. Метра, като ще има и прилежащи площи. Тези условия са залегнали в заданието, за което ще кандидатстват впоследствие желаещите.

Сумата, заложена за тази дейност, е 12 000 лева с ДДС.

От Община Дупница подготвят още няколко обекта за проектиране, които да бъдат включени в една обществена поръчка при избор на изпълнители. Това са локални платна и зауствания по първокласен път Е-79 при автокъщите и водоснабдяване на Северна промишлена зона, общата стойност на тези два обекта е около 70 000 лв с ДДС.

„Идеята за църковен храм в най-големия жилищен квартал не е от вчера, и стартираме процедурата по реализацията, тъй като отнема време преди същинските дейности.

Що се касае до изграждането на локално платно в района на ПП Е-79 между Пиперево и Блатино, то е наложително с цел предотвратяване на катастрофи. Това е районът на автокъщите и движението на влизащи и излизащи коли на Е-79 е много интензивно и крие сериозни опасности. Другата дейност от заданието е и осигуряване водоснабдяване на автокъщите“, коментира кметът Чимев.

По информация на kmeta.bg.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...