Начало / Новини / Сайтът „Православен свят“ прекратява своята дейност

Сайтът „Православен свят“ прекратява своята дейност

Популярният православен сайт „Православен свят“ прекратява за постоянно своята дейност. За това съобщават създателите на сайта. 

Причината за спиране на дейността на духовния сайт не е съобщена. „Православен свят“ започна своята дейност през 2013 г. и предлагаше богато съдържание на много материали от св. Отци и духовни старци. Сайтът бе създаден от християни енориаши на храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ в гр. Варна. 

В сайта бяха публикувани текстове на едни от най-известните духовни отци в целия Православен свят. Обърнато бе внимание, както на възпитанието на децата, така и на духовния живот на по-възрастните. Темите пък бяха разнообразни, като често бяха засягани въпроси за аборта, тютюнопушенето, светостта, свободата и др. 

След като разбраха за прекратяването на дейността на православния духовен сайт мнозина православни християни, в социалните мрежи, изразиха своето искрено съжаление за спирането на нещо толкова полезно в съвременния свят, който все повече се дигитализира. В „Православен свят“ читателите имаха възможността да се отделят от злободневието си и да се потопят в една малко по-здрава духовно атмосфера. 

Ние от Добротолюбие също изказваме съжаление за спирането на сайта „Православен свят“. Надяваме се той поне да остане като онлайн архив на публикуваните досега текстове и видеа, които определено са полезни. На създателите, редакторите и списващите го, пожелаваме духовни трудове и дръзновение. 

Ако искате и вие да четете текстове в сайта, може да го направите тук

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Започват Великденските четения във Варна

За поредна година ще се състоят “Великденски четения” във Варна, съобщиха от Варненска и Великопреславска ...