Начало / Новини / Заради коронавируса Седмица на православната книга тази година няма да се проведе

Заради коронавируса Седмица на православната книга тази година няма да се проведе

Тази година Седмица на православната книга, както и Андреевските четения няма да се проведат заради ситуацията с коронавируса в страната, съобщиха от Варненска и Великопреславска митрополия.

„Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и опасността от заразяване с коронавирус – COVID-19, за да се избегнат предпоставки за заразяване на вярващите, международният форум Седмица на православната книга, който се провежда всяка година през месец септември, както и Андреевските четения, провеждани в периода, когато се чества паметта на Първозвания апостол, няма да бъдат проведени през настоящата 2020 година“, се казва в съобщение на митрополията.

Форумът Седмица на православната книга е единствен по рода си православен форум у нас. Създаден от Варненския митрополит Кирил, форумът събира ежегодно от целия православен свят видни деховници, които споделят духовния си опит с православните християни в България. Традиционно са представяни и повечето православни издателства у нас, както и са представяни различни православни инициативи. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...