Начало / Новини / Започва новата учебна година в Школата по църковно пеене в Неврокопска епархия

Започва новата учебна година в Школата по църковно пеене в Неврокопска епархия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим започва записването на ученици в Школата по източноправославна (византийска) църковна музика „Йеромонах Неофит Рилски“ към Неврокопска света митрополия за новата учебна година.

Обучението в школата е безплатно и се осъществява в гр. Гоце Делчев и в Благоевград веднъж седмично, като учениците са разделени в три групи според нивото на подготовка: начинаещи, изучаващи „Възкресник” и напреднали.

Крайният срок за записване на новите ученици от гр. Гоце Делчев е 3 септември, а за тези от гр. Благоевград – 5 септември.

Школата по източноправославна църковна музика към Неврокопска света митрополия има 14-годишна история и е единствена по рода си в България. Тя работи съвместно с Училището по византийска музика към света Тесалиотска митрополия в Гърция и предоставя възможност за получаване на свидетелство за завършен курс по Византийска музика и диплома (за право на преподаване). Обучаващите се в школата могат да посещават уроци и в училището в гр. Кардица като стипендианти на св. Тесалиотска митрополия.*

За повече информация:

гр. Гоце Делчев – Цветелина Татанова (тел. 0899858213), Неврокопска св. митрополия

гр. Благоевград – Мирела Кючукова (тел. 0885207106), Петър Петров (тел. 0886417222), Православен информационен център

*Дипломите и свидетелствата, които се издават от училището в Кардица, са признати от Министерството на културата на Р. Гърция.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...