Начало / Uncategorized / Румънският патриарх Даниил с 10 съвета към младежите

Румънският патриарх Даниил с 10 съвета към младежите

Румънският патриарх Даниил определи младежите като „дар от Бога“ за семейството, Църквата и обществото. Румънската Патриаршия често призовава младите хора да поставят Христос в центъра на техния живот.

Ето и десетте съвета, които патриарх Даниил дава на младите хора в северната ни съседка.  

Млади хора, вие сте дар от Бога за вашето семейство, за Църквата и за обществото.

Децата и младите хора имат нужда да бъдат изслушвани и окуражавани, но също така и да бъдат подкрепяни и насърчавани, особенно когато техните идеали се срещат с реалноста на всекидневието и обществения контекст, и когато развитието и узряването им означава интелектуални и физически усилия, надежда и упоритост.

Младите хора, които са повярвали в Бога чрез слово и дело и обикналите вярата са мисионери на Църквата в днешни времена.

Църквата трябва да обръща особено внимание на младите хора, да защитава тяхната невинност, честнота, кураж, жаждата за развитие и всички други ценности на днешните благословени от Бога времена, за развитието на човешкото достойнство и здравословен начин на живот, а също така и за непрестанното търсене на вечния живот.

Младите трябва да бъдат окуражавани и подкрепяни в решаването на проблемите, които съществуват в нашите общности и в инициирането на духовни и обществени проекти и програми, които съвпадат с нуждите на общностите ни.

Църквата подкрепя младите хора и се моли за настоящето и бъдещето на румънския народ.

Младите хора са активното и креативно настояще на Църквата. 

Христовата Църква призовава младите хора да бъдат изповедници на Христовата любов за човечеството и да разпространяват Христовата любов в света. 

Нека учим младите да намират в молитвата източника на чистата любов и да живеат живот на земята украсен със светлината на благословиите, които нашият небесен Баща и Църквата на Неговият Син, нашият Спасител Иисус Христос ни дава, и силно да чувстват светлината, мира и веселието на Светия Дух.

Румънската Патриаршия отдава особенно внимание на семейството, религиозното образование на децата и младежите, на отдаването на младите хора възможността да развият тяхната спосовност за активно участие в живота на техните епархии и в мероприятия организирани от Църквата за благосъстоянието на младите хора.

Източник: basilica.ro

Превод: Георги Германов

За Ангел Карадаков

Виж още

Поклонничеството като мисия – нов брой на подкаста „Духовни полета“

Уважаеми зрители, представяме ви новия епизод на подкаста „Духовни полета“. В него разговаряме с иконом ...