Начало / Новини / Православната църква в Беларус изрази желание за успокояване на ситуацията в страната

Православната църква в Беларус изрази желание за успокояване на ситуацията в страната

Предстоятелят на Православната църква в Беларус митрополит Павел заяви, че ще се срещне с представители на властите, за да обсъди мирното разрешаване на ситуацията в страната, възникнала след изборите за президент. 

„Ще се срещна с представители на властите“, каза на пресконференция в Минск митрополит Павел, отговаряйки на въпрос от журналисти дали църквата ще се включи в разрешаването на проблемната ситуация. Според него обаче „властите трябва да разрешат този въпрос“. 

Митрополит Павел призова протестиращите и полицията да започнат диалог. „Призовавам защитниците на народа ни, да внимават със силата и отговорността си спрямо онези, които търсят своя път, но не знаят как да поемат по него“, каза той. 

Митрополит Павел призовава родителите да говорят със своите деца и да се опитат да ги насърчат да спрат с протестите, в които се включват предимно млади хора. Според него проблемите в страната могат да бъдат разрешени и без кръвопролитие. 

Източник: orthodoxianewsagency.gr.

Снимка: БГНЕС

За Ангел Карадаков

Виж още

Духовен празник за сънародниците ни в Лисабон

С богослужение Българският православен храм „Св. Йоан Рилски Чудотворец“ в Лисабон, Португалия, отбеляза четвъртата седмица ...