Начало / Новини / Свещеник в Бейрут свидетелства за чудо, запазило олтара на църква при взрива в ливанската столица

Свещеник в Бейрут свидетелства за чудо, запазило олтара на църква при взрива в ливанската столица

Свещеник Йоил Насиф, който служи в православната църква „Св. Димитър Солунски“ в Бейрут, свидетелства за чудо, съобщава BBC. 

Църквата „Св. Димитър“ е на по-малко от километър от мястото, където избухнаха двата големи взрива и причиниха разрушения и смърт. Отецът разказва, че бил в храма малко преди взривовете. След като се прибрал в своя дом със семеството си, станал и свидетел на самия взрив. „Почувствах, че това е знак от Бога, който казва: Аз ще бъде до вас, ще бъда на ваша страна. Ще се възстановим отново“, казва отец Йоил. 

„Напуснах църквата с децата си дванадесет минути преди експлозията. Отивахме към вкъщи, когато това се случи. Оставих децата си вкъщи и се върнах в църквата, за да видя какво се е случило. Щом пристигнах бях шокиран. Вие може да видите снимките и видеото – църквата бе унищожена. Отидох до олтара… и бях изненадан. Олтарът бе непокътнат. Може да видите снимките, може да видите видеото. Св. Дарохранителница бе непокътната. Вие може да видите св. Библия, може да видите кандилото, което не помръдна. Може да видите мощите на светиите, съсъдите, дори стъклото не бе счупено“, разказва отец Йоил. 

По думите му в дни на криза човеците често търсят знаци и „светлина в мрака“. Според него това е именно такъв знак. „Нуждаем се от молитви, не само за нашата църква. Всеки жител на Ливан се нуждае от молитва. Намираме се в много лоша ситуация. Нуждаем се от вашите молитви. Моля, молете се за нас“, завършва думите си отец Йоил. 

Видеото може да видите по-долу. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...