Начало / За нас / Любопитно / Принц Чарлз препоръчва посещението на православните манастири в Румъния

Принц Чарлз препоръчва посещението на православните манастири в Румъния

Принц Чарлз препоръчва посещението на православните манастири в Румъния. Това става ясно от публикувано видео на Wild Carpathia, което предлага на света забележителностите и културните дестинации в северната ни съседка. 

„През годините, след първото ми посещение, преди повече от 20 години, опознах и обичам толкова много Румъния, нейното уникално историческо наследство, ненадминатото биоразнообразие, огромните й смесени гори и спиращи дъха природни пейзажи. Колкото и да съм виждал, има още толкова много. Румъния е изумително разнообразна страна “, казва принцът.

Той споменава места като делтата на река Дунав, горите, изворите и манастирите Буковина, Молдова и Марамуреш, хълмовете на Западнорумънските планини или дивата природа на Харгита, скъпоценните колекции в букурещките музеи или дивата красота на Железните врати, замъците и саксонските села на Трансилвания, отдалечените долини на Банат и Крисана, крепостите на даките и гръцките градове.

„Намирането на такова огромно природното и културното многообразие под един флаг е доста забележително и това е една от характеристиките, които правят Румъния толкова уникален и специален кът на Европа“, казва принц Чарлз.

Отбелязвайки голямата промяна, причинена от пандемията на коронавирус, принцът говори за пагубното въздействие, което пандемията имаше върху туристическата индустрия и свързаните с нея бизнеси и работни места.

„Тази година всички ние преживяхме голяма промяна, тъй като животът ни беше обърнат с главата надолу от първата голяма пандемия, която всеки от нас познава. Това беше време на огромна несигурност и тревожност не само за безопасността на тези, които се затварят за нас, нашите приятели и нашите семейства, но и за бъдещото благополучие и поминък на толкова много хора. По целия свят държавите затварят границите си и хората спират да пътуват. Наистина знам какъв опустошителен ефект има това върху туристическата индустрия, хотелите, ресторантите и други туристически бизнеси и милионите работни места, които зависят от тях“.

Принцът също така казва, че ще продължи да отстоява значението на опазването и празнуването на румънското наследство.

По информация на: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...