Начало / Новини / Митрополит Серафим: Нека изграждането на християнски храм не бъде предмет на противоречия

Митрополит Серафим: Нека изграждането на християнски храм не бъде предмет на противоречия

На среща между кмета на Благоевград инж. Румен Томов и Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим днес бяха обсъдени подробности около изграждането на нов православен храм в Благоевград.

В благоевградската зала „22 септември“ бяха поканени представителите на местният парламент и граждани.

Въпросът за изграждането на нов християнски храм в Благоевград е от десетилетия. Търси се решение дълги години. Мястото в района на кооперативния пазар в Благоевград е благословено от дядо Натанаил, обясни Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Инженер Евгени Терзиев – заместник-кмет по строителството в Община Благоевград, разясни че мястото, предвидено за новия християнски храм, е в югозападната част на кооперативния пазар, а площта на имота е 1800 кв.м.

„Това място е посветено Богу и обещано на Св. Мина.“, каза митрополит Серафим и призова за обединение. „Това е искрена молба към всички, нека храмът не е предмет на противоречия и повод за пораждане на конфликти.“

Източник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...