Начало / Новини / Духовници и християни от Галац, Румъния дариха кръв в помощ на нуждаещи се

Духовници и християни от Галац, Румъния дариха кръв в помощ на нуждаещи се

Духовници и миряни от Галацка архиепископия на Румънската патриаршия дариха кръв вчера в Регионалния център за кръводаряване в Галац. 

Целта на дарителите е да помогнат хората, които имат спешна нужда от кръв, особено през трудния период на пандемия, тъй като хората даряващи кръв са намалели. 

„Ако до момента чрез помощта на свещеници и доброволци от енориите в Галац, бе възможно да се осигури необходимата кръв за нуждаещите се, ето че сега се нуждаем от постоянна подкрепа, от онези, които желаят да даряват кръв необходима за обгрижването на болните“, информира Архиепископията на Галац във Facebook.

Акцията по кръводаряване е честа от кампанията на Румънската патриаршия „Дари кръв, спаси живот“, започната през 2013 г. Кръводаряването в румънския град ще продължи и в следващите седмици. Всяка година само 2 процента от румънците даряват кръв, което е твърде малък процент в сравнение с нуждаещите се. 

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...