Начало / Новини / Доброволци почистиха около църквата в село Горан

Доброволци почистиха около църквата в село Горан

В село Горан, община Ловеч, се проведе акция за почистване на пространството около църквата, съобщава КМЕТА.бг. Така още в началото на встъпването си в длъжност, новият кметски наместник Петко Петков активизира местната общественост.

На поканата за включване в мероприятието се отзоваха жители на селото, както и съмишленици и доброволци от Ловеч. Кметският наместник отправи специални благодарности на всички участващи със своя труд, енергия и вдъхновение за облагородяване на двора на местната църква.

Предстоят още подобни събития, които целят да се подобри средата за живеене в населеното място. Отправя се призив броят на участващите следващия път да се повиши.

Припомняме, че неотдавна Петко Петков пое управлението на село Горан, като замени Надежда Петкова. Църквата в Горан пък дълги години стоеше затворена, неподдържана и занемарена.

През 2009 г. беше направен основен ремонт и вече може да бъде посещавана от жителите на селото.

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...