Начало / Коронавирус / В Мадрид епископ на Румънската църква взе участие във възпоменание на жертните на коронавируса

В Мадрид епископ на Румънската църква взе участие във възпоменание на жертните на коронавируса

Поканен от испанския крал Филипе VI, епископ Тимотей от епархията на Румънската православна църква в Испания и Португалия присъства на церемония в Мадридския кралски дворец в памет на почни 30 000 души, починали он пандемията с коронавирус в страната. 

На церемонията бяха почетени жертвите на COVID-19, както и медицинския персонал, който бе на първа линия в борбата с пандемията. Отбелязано бе, че Испания е четвъртата страна с най-висока смъртност от коронавирус в Европа. 

Паметта и на жертвите бе почетена от лекари, полицаи, политици, общественици и духовници, както и членовете на кралското семейство. Освен изказвания на властите говори и братът на една от жертвите на епидамията, както и медицинска сестра от Барселона. 

Правителството на страната обяви, че с тази церемония благодари на испанското здравеопазване и на обществото като цяло за ангажимента в борбата срещу коронавируса. Страната е регистрирала 28 413 смъртни случатая от коронавирус, като 258 000 са потвърдените случани на заболяването.

Източник: Basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...