Начало / Новини / Над 20 000 долара бяха събрани за реализиране на помощен център за бременни в Румъния

Над 20 000 долара бяха събрани за реализиране на помощен център за бременни в Румъния

Кампанията за събиране на средства за нов център в подкрепа на бременни жени успя да набере над 90% от средствата необходими за създаването на центъра. 

Така бяха събрани 21 070 долара от необходимите 23 280, съобщава basilica.ro. Това е най-голямата сума, събирана от частни лица за създаване на център в подкрепа на бременните. Дарител подари на бъдещия център икона на Божията Майка, която се счита и за покровителка на неродените. 

Координаторът на кампанията Александра Надане каза за медиите: „Какво обединява тези хора? Получих отговора на този въпрос днес, когато някой дари тази специална икона на Божията майка „Защитница на неродените“, желанието е да бъдат подпомогнати жените в кризисна бременност и към техните деца“.

Подарената икона е нарисувана от православен християнин в САЩ. Бъдещията центъра е кръстен в чест на Св. Елена, „която роди и отгледа човек, който промени облика на света, светия император Константин“.

Новият център ще предоставя краткосрочна подкрепа преди раждането и в първите месеци след раждането. В центъра може да предоставя психологическа и материална помощ на около 1500 жени всяка година. Планира се стартирането на новия център да бъде на 16 август, ден след Успение Богородично.

За Ангел Карадаков

Виж още

Изписаха Албанския архиепископ от болница

Албанският архиепископ Анастасий днес е бил изписан от болницата в Атина, в която бе приет ...