Начало / Новини / Над 20 000 долара бяха събрани за реализиране на помощен център за бременни в Румъния

Над 20 000 долара бяха събрани за реализиране на помощен център за бременни в Румъния

Кампанията за събиране на средства за нов център в подкрепа на бременни жени успя да набере над 90% от средствата необходими за създаването на центъра. 

Така бяха събрани 21 070 долара от необходимите 23 280, съобщава basilica.ro. Това е най-голямата сума, събирана от частни лица за създаване на център в подкрепа на бременните. Дарител подари на бъдещия център икона на Божията Майка, която се счита и за покровителка на неродените. 

Координаторът на кампанията Александра Надане каза за медиите: „Какво обединява тези хора? Получих отговора на този въпрос днес, когато някой дари тази специална икона на Божията майка „Защитница на неродените“, желанието е да бъдат подпомогнати жените в кризисна бременност и към техните деца“.

Подарената икона е нарисувана от православен християнин в САЩ. Бъдещията центъра е кръстен в чест на Св. Елена, „която роди и отгледа човек, който промени облика на света, светия император Константин“.

Новият център ще предоставя краткосрочна подкрепа преди раждането и в първите месеци след раждането. В центъра може да предоставя психологическа и материална помощ на около 1500 жени всяка година. Планира се стартирането на новия център да бъде на 16 август, ден след Успение Богородично.

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес в Благоевград ще обсъждат строителството на нов правослаен храм

Кметът на община Благоевград Румен Томов организира среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, днес ...