Начало / Новини / Covid-епидемията спря спешен ремонт на дупнишкия храм „Св. Георги“

Covid-епидемията спря спешен ремонт на дупнишкия храм „Св. Георги“

Ремонтът на централния храм „Св. Георги Победоносец“ в Дупница спря за две седмици, след като екипът работници останал за 14 дни под карантина заради Covid-епидемията, каза архиерейският наместник на духовната околия отец Георги Паликарски.

Майсторите – петима души от Самоков, се оказали под карантина, която изтече и те вече подновяват работата, обяви днес отец Паликарски. Самите работници не са болни от Covid-19, но били поставени под карантина, под каквато две седмици бяха в ромската махала на Самоков.

Ремонтът на храма за около 415 хил. лева, отпускани от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии при МС, е фиксиран като срок  – 120 дин и не търпи отлагане.

Голямото кубе на черквата все още не е напълно готово и при последния проливен дъжд се получили течове при олтара и при кръщелното отделение. За щастие щетите не са сериозни. Архирейският наместник отец Паликарски е убеден, че ремонтът ще приключи в срок и качествено:

„Остава покривът да се оправи. Оправят ли покрива, няма проблем. Течовете да се спрат, защото тези два дена имаше сериозен дъжд. После почваме стенописите“.

Източник: bnr.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е съборът на Доростолските мъченици

Днес отбелязваме Събор на светите Доростолски мъченици. Празникът се отбеляза от 2016 г. насам по ...