Начало / Новини / Архиепископ Анастасий благодари на всички, които му пожелаха бързо възстановяване

Архиепископ Анастасий благодари на всички, които му пожелаха бързо възстановяване

Албанският архиепископ Анастасий изказа своята благодарност към всички, които са го подкрепили с молитви и пожелания за бързо възстановяване след претъпяната коронарна ангиопластика, след като получи инфаркт миналата седмица. 

Изявлението на митрополита бе разпространено от секретариата на Архиепископията в Албания, като се подчерата, че архиепископът изразява благодарност за подкрепата и спонтанната любов. Освен албанските власти посланикът на Гърция в страната и консулът на южната ни съседка също пожелаха на архиеп. Анастасий бързо възстановяване. Архиепископ Анастасий разговарял по телефона с архиепископ Йероним и бившия американски архиепископ Димитрий. 

Президентът на Гърция също е изразила своите пожелания в телефонен разговор с архиепископ Анастасий. Припомняме, че миналата седмица архиепископ Анастасий бе приет в болница след като претърпя инфаркт. Според лекарите той ще се възстанови и в следващите седмици ще се завърне към своето служение. 

По информация на orthodoxtimes.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...