Начало / Новини / Автобусите до Рилския манастир все още не се движат

Автобусите до Рилския манастир все още не се движат

Превозвачите – фирми от София, Благоевград, Дупница и Рила, все още не изпълняват линиите си до Рилския манастир поради малкото пътуващи към Светата обител и след отмяната на извънредното положение, казаха от Общината за БНР.

Засега манастирът се посещава предимно от семейства с лични автомобили. Автобусите и до самия град Рила се движат празни, каза Мариана Костова, говорител на Общината:

„Моя близка пътува от София за Рила, каза, че е единствена в автобуса и в двете посоки. Просто няма хора, които да пътуват. Автобус за Рилски манастир има, кара работниците сутрин и ги прибира вечер. Но все още няма официално пусната линия. Хората най-вероятно не пътуват с обществен транспорт“.

В почивните и празничните дни местата и заведенията край пътя Рила – Рилски манастир обаче са пълни. „Ама с хора с автомобили. Пътуват просто семейства, избягват най-вероятно да пътуват с автобуси, за да нямат допир с други, виждате какво се случва – Самоков, Пазарджик“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...