Начало / Uncategorized / Холивудският актьор Мики Рурк ще участва във филм за св. Нектарий Егински

Холивудският актьор Мики Рурк ще участва във филм за св. Нектарий Егински

От днес започва заснемането на православния филм „Man of God“ или в превод „Човек Божи“, който ще бъде посветен на св. Нектарий Егински, на когото през тази година се навършват 100 години от успението.

Филмът на Елена Попович се фокусира върху многобройните изпитания, които светецът претърпява през живота си (включително клевети и изгнание), без да престане да извършва своето пастирско служение. Заснемането на филма ще се проведе на няколко места, свързани с живота на св. Нектарий, включително в манастира „Успение Богородично“ в Пентели, Гърция и на о. Егина, както и в болницата, където светецът предава душата си на Бога. 

В продукцията ще участват над 90 актьора от Гърция, Русия и САЩ, включително известният холивудски актьор Мики Рурк, който ще бъде в ролята на парализиран човек, излекуван от големия чудотворец св. Нектарий. Информацията за участието на актьора във филма се появи през есента на миналата година, но чак през февруари информацията бе официално потвърдена. 

Гръцкият актьор Арис Серветалис ще бъде в ролята на св. Нектарий, а актрисата Мартилия Сварна ще бъде в ролята на монахиня Евфимия, която е била монахинята най-близо до светеца. Сценаристът и режисьор Елена Поводич била пленена от живота и делата на светеца през 2012 г. Музиката към филма е написана от номинирания за Златен глобус полски композитор Збигнев Прейснер.

По информация на orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...