Начало / Новини / Над 4000 таблета раздава Румънската църква за дистанционно обучение

Над 4000 таблета раздава Румънската църква за дистанционно обучение

След като осигури малко над 4 милиона евро дарения по време на пандемията от коронавирус, усилията на Румънската църква бяха насочени и към подкрепа на социално слабите деца в дистанционното образование. 

„Намирайки се в настоящата пандемия Румънската пратриаршия раздава таблети и други електронни устройства на ученици (особено на онези, които са в гимназиалните класове) и учители в неравностойно положение, за да могат да се свързват и да провеждат своите онлайн уроци, като по този начин да продължат своя образователен процес“, се казва в изявление на Румънската православна църква. 

Патриаршията в северната ни съседка подкрепя инициативата на Министерството на образованието да бъдат раздадени на деца от социално слаби семейства. Църквата се включва в проекта „Избери училището!“ и през епархиите на Църквата в цялата страна ще бъдат раздадени електронни устройства. В благородната инициатива са се включили и епархиите от чужбина. 

До момента Румънската църква е дарила 4 477 таблета на обща стойност 2 661 852 леи. Църквата е започнала и излъчването на уроци по предмета Религия в своята телевизия Тринитас, тъй като в много от училищата в момента часовете не се провеждат поради пандемията. 

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...