Начало / Новини / Осъдиха на 7 г. затвор крадец, обрал църква в Пазарджик и заплашил с нож мирянин

Осъдиха на 7 г. затвор крадец, обрал църква в Пазарджик и заплашил с нож мирянин

Седем години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието постанови пазарджишкият Окръжен съд спрямо Георги К., който миналата година на 24 юли проникна в църквата „Света Петка“ в града, задигнал 700 лв. от касата на храма, а на излизане заплашил с нож гражданин, опитал да го спре и предаде на органите на реда.

Полицаите установили, че мъжът отишъл в църквата по време на сутрешното богослужение. Застанал вътре като смирен богомолец, но непрестанно следял жената, която продавала свещи. Когато тя излязла от помещението и отишла във вътрешността на храма, той решил да действа.

Проникнал вътре, за секунди успял да грабне сумата от 700 лева, събрани от продажбата на свещи и побягнал. На излизане от църквата  мъж, който идвал в храма, се опитал да го спре, но грабителят извадил нож и заплашил М.Т., като така успял да избяга. Г.К. е криминално проявен, многократно осъждан, включително и с наказания „лишаване от свобода“.

Делото се разгледа по реда на Глава 27 от НПК – съкратено съдебно следствие като Г.К. призна фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт. При постановяване на съдебния акт, съдът отчете негативните характеристични данни на подсъдимия и многократните му осъждания. Беше потвърдена наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Осъдителната присъда беше постановена от състав, състоящ се от съдия-докладчик и двама съдебни заседатели. Наказанието е неокончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Източник: monitor.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Програма за честването на празника Покров Богородичен в Искрецкия манастир

Братството на Искрецкия манастир кани православните християни да съучастват на тържеството, което организират, с благословението ...