Начало / Новини / Започват честванията за св. ап. Павел във Верейската митрополия, Гърция

Започват честванията за св. ап. Павел във Верейската митрополия, Гърция

От днес в митрополията на Верия, Науса и Кампания започват честванията за св. ап. Павел, който се счита за основател на една от първите църкви в региона. 

Програмата на т.н. Павлия ще бъде обявена днес от 20:30 ч. на живо в интернет. Верейският митрополит Пантелеймон ще направи свое официално послание, а Китроският митрополит Георги, който е член на Научната комисия при провеждането на ежегодните научни конференции в чест на св. ап. Павел, ще даде специално интервю. За разбиращите и знаещите гръцки език програмата и началото на честванията може да бъдат гледани на официалния сайт на митрополията (тук) Очаква се да бъде публикувана информация и на английски език. 

Традиционно всяка година на честванията във Верия участват представители на Поместните православни църкви. Тази година поради пандемията от коронавирус не се очаква да присъстват епископи и митрополити от другите Поместни църкви, но в предвидената научна конференция участват изтъкнати преподаватели и духовници не само от Гърция, но и от други страни. 

По информация на orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...