Начало / Новини / Патриарх Илия II: Живеем не за себе си, а за другите

Патриарх Илия II: Живеем не за себе си, а за другите

„Човекът живее на земята с конкретна цел и мисия. Не бива да забравяме, че нашият живот е кратък. Временно сме тук. Гости сме и това наше посещение ще приключи рано или късно“, каза в своята проповед за празника Възнесение Господне Католикос-патриарха на Грузинската църква Илия II. 

Предстоятелят на Грузинската православна църква подчерта, че всички трудности и изпитания ни помагат да напреднем духовно. Патриарх Илия допълни, че макар и Христос да се възнася на небето, Той остава с нас, както и Сам казва: „там, където са събрани двама или трима в Мое име, там съм и Аз, посред тях“. „Господ ни призовава да се възнасяме. Трябва да станем по-добри. Не бива да оставаме земни, но трябва да сме с Господа“, каза още патриарх Илия. Той допълни, че „живеем не за себе си, но за другите, а за да бъде човек щастлив, трябва да живее за някой друг, да направи другите щастливи“. 

„Човек се ражда не за скръб, но за радост. Господ е любов. Не се страхувайте, не се обезсърчавайте. Не губете надежда. Помнете, че Бог е винаги с вас“, каза още той. 

Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

„Стоящ на молитва си просиял в огнена светлина“. Честваме празника на св. Теодосий Търновски

Преподобният Теодосий се роди от благочестиви и благородни родители българи, както се предполага, в град ...