Начало / Новини / В Средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ полагат основите на нов храм

В Средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ полагат основите на нов храм

На 25 май 2020 г. понеделник, от 10:00 часа, в средновековен манастир “Св. Йоан Предтеча“ Кърджали, Пловдивският митрополит Николай ще извърши Водосвет и полагане основен камък за изграждане на нов храм, съобщи БНР. 

Храмът ще се намира в двора на новоизграждащия се манастир и ще носи името на християнските добродетели София, Вяра, Надежда и Любов.

„В този духовен и исторически момент от нашия живот призовавам всички жители на Кърджали с твърда вяра, непоклатима надежда и Христова любов да вземат молитвено участие“, казва свещеноиконом Николай Величков. „Дано Бог, по молитвите на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и на Св. Йоан Предтеча и Кръстител Господен, спомогне новият храм на Кърджали по-скоро да бъде завършен за духовна радост на всички християни от този край!“, казва още той. 

Чинопоследованието ще се извърши на открито, в двора на манастира. Ще бъдат взети всички необходими мерки за спазване на дистанция.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...