Начало / Новини / Бивш митрополит заяви, че отлъчва премиера Мицотакис. Синодът на Гръцката църква обяви, че това е незаконно

Бивш митрополит заяви, че отлъчва премиера Мицотакис. Синодът на Гръцката църква обяви, че това е незаконно

Заради мерките, взети от премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и правителството в южната ни съседка, бившият митрополит на Калаврита и Егиалия Амвросий заяви, че отлъчва от църквата премиера, министъра на образованието и вероизповеданията и зам. министъра на гражданската защита. 

Св. Синод на Атинската архиепископия веднага излезе с обръщение, в което заяви, че само Св. Синод може да налага анатема, като допълни, че „всяко решение за наказание, което не е дадено от Св. Синод на Гръцката православна църква е незаконно и невалидно“. Припомняме, че от тази неделя православните християни в Гърция могат да участват на богослуженията в храмовете при определени условия и спазване на социално дистанциране.

Бившият митрополит Амвросий помоли министърката на образованието да се извини за това, че е заявила, че коронавирусът може да се предава със слунка и следователно чрез тайнството Причастие.

По материали на orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме св. Павлин Милостиви

Православната църква днес чества празника на св. Павлин Милостиви, епископ Нолански.  Св. Павлин Нолански е ...