Начало / Новини / Бивш митрополит заяви, че отлъчва премиера Мицотакис. Синодът на Гръцката църква обяви, че това е незаконно

Бивш митрополит заяви, че отлъчва премиера Мицотакис. Синодът на Гръцката църква обяви, че това е незаконно

Заради мерките, взети от премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и правителството в южната ни съседка, бившият митрополит на Калаврита и Егиалия Амвросий заяви, че отлъчва от църквата премиера, министъра на образованието и вероизповеданията и зам. министъра на гражданската защита. 

Св. Синод на Атинската архиепископия веднага излезе с обръщение, в което заяви, че само Св. Синод може да налага анатема, като допълни, че „всяко решение за наказание, което не е дадено от Св. Синод на Гръцката православна църква е незаконно и невалидно“. Припомняме, че от тази неделя православните християни в Гърция могат да участват на богослуженията в храмовете при определени условия и спазване на социално дистанциране.

Бившият митрополит Амвросий помоли министърката на образованието да се извини за това, че е заявила, че коронавирусът може да се предава със слунка и следователно чрез тайнството Причастие.

По материали на orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Черногорският митрополит Амфилохий се възстановява от Covid-19. PCR тестът му е отрицателен

Последният направен PCR тест на Черногорския митрополит Амфилохий за коронавирес е отрицателен, съобщиха от митрополията.  ...