Начало / Uncategorized / Певецът Никос Икономопулос: „Ще се причастявам, дори този преди мен да има проказа или по-опасна болест“

Певецът Никос Икономопулос: „Ще се причастявам, дори този преди мен да има проказа или по-опасна болест“

Един от най-популярните гръцки изпълнители Никос Икономопулос даде сензационно интервю, в което говори за вярата си в Бога.

Диалогът приема изцяло различна линия от стандартните интервюта за един певец относно музиката му, участията, любовните му връзки. Запитан кой е уникалният въпрос, който никога не му е бил задаван, той отговаря, че никога не са го питали за религията и вярата, сякаш, казва: „все едно това не съществува“.

Разговорът се случва в продължаващата карантина в съседна Гърция и затворени църкви. Изпълнителят споделя, че последните месеци, откакто коронавируса обхвана Гърция се чува по телефона със своя изповедник.

Никос: Не съм от хората, които са всяка неделя в църквата, но ми липсва, липсва и на страшно много хора. Но съм от хората, които вярват много! Не знам каква е причината да могат хората да ходят на супер маркет, а в църквата щели да се заразят с коронавирус. 

Въпрос на водещата: Има хора, които казват, че не трябва да ходим в храма, че Христос е вътре в нас?

Никос: Не мисля, че някой може вкъщи да си направи причастие! Светото причастие е само в църквата. Нямаме Христос вътре в нас, ако не го приемаме чрез Тялото му и Кръвта му и само така на практика го имаме и Той живее в нас.

Въпрос на водещата: Имаш ли си изповедник, изповядваш ли се?

Никос: Постоянно! По телефона и лично. Ако ме попиташ дали щях да ходя да се причастявам… щях, дори и този преди мен да има проказа или по-опасна заразна болест. Ще го направя.

Въпрос на водещата: Какво държиш на нощното си шкафче, коя икона?

Никос: На свети архангел Михаил и имам и голяма обич към Богородица. Говорим си много за вярата и това много ми харесва. Аз лично не говоря нищо в живота ми, ако не го мисля.

Интервюто, което дава Никос Икономопулос е за новата му музикална компания „Ритмо“. Той е много популярен особено сред младежите със своите песни.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Теодор Стратилат

Великомъченик Теодор, родом от град Евхаита, живял в началото на ІV век през времето на ...