Начало / Новини / От тази седмица Аладжа манастир отваря за посетители

От тази седмица Аладжа манастир отваря за посетители

От тази седмица Аладжа манастир, Побити камъни и Римски терми във Варна отварят за посетители. Това съобщи за Радио „Фокус“-Варна Игор Лазаренко, директор на Регионалния исторически музей във Варна.

Той посочи, че обектите се намират все още в зимен сезон според работното им време, като лятното започва да действа от месец юни. Предвижда се Аладжа манастир и Побити камъни да работят събота и неделя, а да са затворени за посетители понеделник и вторник, а Римските терми ще са отворени за посетители от вторник до събота.

По отношение на археологическия сезон във Варна и областта Игор Лазаренко заяви, че спасителните разкопки се провеждат и в момента. „Работим основно по спасителните разкопки, които са в центъра на Варна. Що се отнася до обектите, които са с държавно финансиране все още нямаме яснота, тъй като трябва да се проведе обсъждане. Ако то се състои до края на месец май, то вероятно планираните разкопки в област Варна ще започнат в края на юни“, обясни специалистът.

Източник: focus-news.net

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...