Начало / Uncategorized / Американският архиепископ Елпидофор подкрепи финансово заразените с Covid-19 в САЩ

Американският архиепископ Елпидофор подкрепи финансово заразените с Covid-19 в САЩ

Американският архиепископ на Вселенската патриаршия Елпидофор създава фонд за облекчаване и подпомагане на заразените с коронавирус в САЩ. 

Това обяви самият архиепископ във видеообръщение. Архиепископията ще даде по 2500 долара на хората, които са изправени пред големи финансови затруднения заради пандемията от коронавирус. Инициатор за създаването на фонда е самия архиепископ. В своето обръщение той подчерта, че общата отговорност на всички е да бъде осигурена освен духовна грижа и материална подкрепа за всички онези, които са изправени пред неочаквани препядствия и изпитания.

„Вече имаме възможност да осигурим 500 000 долара, но моля всички да се включат и да дарят средства, защото очакваме ефектите от пандемията да се удължат поне до края на годината“, кара архиепископ Елпидофор. 

Той каза още, че американската архиепископия на Вселенска патриаршия е решена да помогне на хората в тяхното ежедневие, както и че благодари на всички, които участват или тепърва ще се включат в инициативата. Архиепископът определи Теофиристатския епископ Апостол, да възглави комисията, която да одобрява подадените заявления. Той подчерта още, че хората, които се нуждаят от спешна финансова помощ са тези, които са под наем, изплащат ипотеки, трябва да се грижат за деца или имат спешни медицински разходи, както и такива по отношение на погребения. Американците могат да кандидастват на сайта на архиепископията на САЩ – goarch.org.

Източник: orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...