Начало / Новини / Пред Катедралния храм във Варна стартира кампанията „Защото сме хора“

Пред Катедралния храм във Варна стартира кампанията „Защото сме хора“

Повлияни от добрата инициатива „Защото сме хора“ на група доброволци от София и Пловдив, във Варна също се организира дарителска кампания с пакетирани стоки от първа необходимост. Целта е със събраните продукти да бъдат подпомогнати хора без дом, останали без работа, възрастни и засегнати от Covid-19.

На 29 април 2020 г. (сряда) в 18:00 ч. пред входа на катедралния храм „Св. Успение Богородично“ ще бъде даден старт на инициативата „Защото сме хора“ за Варна. Всеки желаещ да даде своя принос за каузата може да остави хранителни продукти, най-добре в найлонова торбичка.

В торбите се поставят храни по собствена преценка, но с условието те да бъдат пакетирани или консервирани в срок на годност. Препоръчителните храни са: хляб, пастет, лютеница, консерви, макарони, ориз, боб, леща, кроасани, вафли, соленки, бисквити, сухи пасти и т.н. 

Хората, които желаят да дарят продукти, но нямат възможност да присъстват лично на място, могат да потърсят организаторите във фейсбук групата #Защото сме хора – Варна. Идеята е инициативата да продължи всеки делничен ден в един и същи час до края на извънредното положение при спазване на всички изисквания относно създадената епидемична обстановка в страната.

Източник: focus-news.net

Снимка: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...