Начало / Uncategorized / Зав за помощ! – Българско семейство в Германия се нуждае от нашата подкрепа

Зав за помощ! – Българско семейство в Германия се нуждае от нашата подкрепа

Българинът Георги Георгиев от Бургас отива в Германия преди 2 години, за да издържа финансово семейството си (две дъщери – Павлина на 15 години и Катерина на 18 години, съпруга – Мария на 41 години), които живеят в България.

Георги е на 47 години, живее и работи в близост до Баден-Баден. Като изневиделица през ноември 2019, след пристъп, получава диагноза рак на хранопровода в много напреднал стадий. Надежда за оздравяване или подобрение няма. Георги се намира на последната права на житейския си път и лежи на смъртно легло в Хоспиц в Баден-Баден. За съжаление развитието на болестта е доста бързо. Той вече не е в състояние да комуникира с околния свят.

Съпругата му Мария показва невероятна сила. Тя организира идването си в Германия, оставяйки децата сами под опеката на близки в България. Мария подкрепя всеотдайно съпруга си, с каквото може. През декември 2019 тя си намира работно място, като е в постоянно напрежение между работа, болница и притеснението за децата. Децата, Павлина и Катерина, най-вероятно няма да имат възможност да се сбогуват с баща си. В следствие на „Корона”-пандемията Мария остава без работа и без средства. Поради тази причина е необходима финансова подкрепа от дарители. Желанието на Георги и семейството му е да бъде погребан в България.

За съжаление сумата от около 3700,00 € за погребение и транспорт в настоящата ситуация е непосилна за семейството.

Георги, Мария, Павлина и Катерина молят всеки, който желае и има възможност да помогне чрез финансово дарение, да го стори на следната банкова сметка:

IBAN: DE71 66290000 0066 1555 01

BIC: VBRADE6K Georgi Georgiev

Verwendungszweck: Spende Beerdigung

Благодарим от сърце! Бъдете благословени! Епикризата е приложена за сведение на всички, които желаят да помогнат.

Телефон за връзка и допълнителна информация: 0049 1517 515 54 26 – Мария Георгиева

В публикацията прилагаме и епикризата. 

Снимка: pixabay.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е съборът на Доростолските мъченици

Днес отбелязваме Събор на светите Доростолски мъченици. Празникът се отбеляза от 2016 г. насам по ...