Начало / Uncategorized / Документален филм „По стъпките на стареца Йосиф Исихаст“

Документален филм „По стъпките на стареца Йосиф Исихаст“

Уважаеми читатели,

представяме ви документалния филм „По стъпките на стареца Йосиф Исихаст“, в който ще разберете повече за дивния живот на атонския старец, живял на Св. Гора през XX в. 

Във филма ще отидете заедно с автора му в килията на стареца Йосиф, както и в пещерите, в които той и неговите духовни спътници са положили своите нечовешки трудове и духовни подвизи. Преводът на филма е направен от Константин Константинов, а редакцията е на Алексей Стамболов и се посвещава на канонизацията на преподобните отци Йосиф Исихаст, Ефрем Катунакийски и Даниил Катунакийски, които бяха причислени към лика на светиите от Вселенската патриаршия през март 2020 г.

Източник на видеото е каналът 030LAconfidential. Създателят на филма Аргирис Ляпис (Αργύρης Λιάπης) (la231confidential@gmail.com) ни предостави безплатно разрешение за качването му с български субтитри, за да могат и братята в България да научат повече за големия светогорски подвижник и съвременен светец на Православната Църква, преподобния старец Йосиф Исихаст.
Забранява се възпроизвеждането, продажбата и разпространението му за търговски цели.

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Руперт, епископ на Залцбург

На 27 март Православната църква чества празника на св. Руперт, епископ на Залцбург.  Житието на светеца ...