Начало / Uncategorized / Документален филм „По стъпките на стареца Йосиф Исихаст“

Документален филм „По стъпките на стареца Йосиф Исихаст“

Уважаеми читатели,

представяме ви документалния филм „По стъпките на стареца Йосиф Исихаст“, в който ще разберете повече за дивния живот на атонския старец, живял на Св. Гора през XX в. 

Във филма ще отидете заедно с автора му в килията на стареца Йосиф, както и в пещерите, в които той и неговите духовни спътници са положили своите нечовешки трудове и духовни подвизи. Преводът на филма е направен от Константин Константинов, а редакцията е на Алексей Стамболов и се посвещава на канонизацията на преподобните отци Йосиф Исихаст, Ефрем Катунакийски и Даниил Катунакийски, които бяха причислени към лика на светиите от Вселенската патриаршия през март 2020 г.

Източник на видеото е каналът 030LAconfidential. Създателят на филма Аргирис Ляпис (Αργύρης Λιάπης) (la231confidential@gmail.com) ни предостави безплатно разрешение за качването му с български субтитри, за да могат и братята в България да научат повече за големия светогорски подвижник и съвременен светец на Православната Църква, преподобния старец Йосиф Исихаст.
Забранява се възпроизвеждането, продажбата и разпространението му за търговски цели.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...