Начало / Новини / Вътрешният министър Младен Маринов благодари на Българския патриарх за добрата организация по празниците

Вътрешният министър Младен Маринов благодари на Българския патриарх за добрата организация по празниците

Вътрешният министър Младен Маринов специално благодари на Българския патриарх Неофит и на Българската православна църква за добрата организация по посрещането на Възкресение Христово в страната. 

Министърът заяви, че поздравява и благодари на Българския патриарх и на „цялото духовенство за създадената организация по храмовете. Наистина имаше организация, която беше в синхрон с наложените мерки. Искам да им благодаря за призивите, които отправиха и да кажа, че България е може би единствената държава, която не заключи храмовете, което според мен е и исторически момент, тъй като вярата никога не трябва да угасва“, каза още Маринов в ефира на Нова телевизия. 

Припомняме, че във вчерашния ден органите на реда бяха в помощ на духовенството на Българската православна църква по организирането на богослуженията в страната, за да се предотврати струпване на много хора на едно място. Нощта протече спокойно, а православните християни у нас доказаха, че са дисциплинирани и спазват всички препоръки на държавата. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...