Начало / Новини / Курс по фотография „Вярата на фокус” във Варна

Курс по фотография „Вярата на фокус” във Варна

В дните на облекчен режим за обучение на учениците Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна представя своята новата дейност, свързана с младежите – курс по фотография „Вярата на фокус”.

Разбира се, в условията на извънредно положение в страната, курсът ще стартира дистанционно. А защо фотография? Организаторите на събитието представят по-подробно своята идея в статията на сайта archangel.bg.

Темата на фото курса – Вярата на фокус – също не е случайна. Освен овладяване на фотографски умения курсът има още една главна цел. Чрез средствата на творческата фотография да се покаже богатата духовна култура на Православната Църква и същността на нашата православна вяра. Идеята на организаторите е младежите не само да се обучават, а да се създаде общност от съмишленици. За свой девиз те са избрали мисълта на известния фотограф-портретист Юсуф Карш: „Човешкото сърце и душа са истинският обектив на фотоапарата”.

Освен теоретична част с теми за историята на фотографията, устройството на фотоапарата, режими и настройки на снимане и жанрове във фотографията, ще има разговори и за еволюцията на образа – от рисунка до кино, както и интересни срещи с гост-лектори – известни фотографи и дизайнери от Варна. Практическите упражнения ще бъдат основна част от обучението, а на финала всеки участник ще представи свой курсов проект и ще се включи в обща фотоизложба.

Курсът е безплатен за участниците, ще продължи от май до ноември, заниманията ще се провеждат в храм „Св. Архангел Михаил”, гр. Варна. За участие са поканени младежи на възраст от 14 години от Варна и близките населени места.

Заниманията ще се провеждат дистанционно до отмяната на извънредното положение в страната.

Записвания се приемат до 30.04.2020 г. и/или до запълване на групата! Условията, както и повече подробности може да видите на сайта: www.arhangel.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...