Начало / Новини / БНТ ще осигури сигнал и излъчване на живо на празничните служби за Великден

БНТ ще осигури сигнал и излъчване на живо на празничните служби за Великден

БНТ ще осигури и предостави безвъзмездно сигнал за излъчване на празничните литургии по случай предстоящия голям църковен празник Възкресение Христово (Великден).

Това стана ясно след разговор между екипите на БНТ и Националния щаб във връзка с ограниченията и избягването на струване на множество хора пред и в църквите и на обществените места.

Хората ще могат да проследят църковните служби на живо с директно предаване в ефира на Българската национална телевизия (БНТ), а сигнал ще бъде осигурен за всички други телевизионни доставчици, които ще могат да излъчват празничните богослужения от катедралата „Св. Александър Невски“ и храм „Св. Неделя“. 

Програма на преките предавания:

23:30 – 00:30 /събота, 18 април/ Празнично Пасхално богослужение и патриаршеско послание, пряко предаване пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски“ в София за празника на празниците, Възкресение Христово (Великден).

10:55 – 12:00 /неделя, 19 април/ Празнично богослужение за Второ Възкресение – пряко предаване от храм „Св. Неделя“, катедралния храм на Софийска епархия.

БНТ ще излъчва пряко с жестомимичен превод по БНТ-1, БНТ-2 и БНТ-4, както и онлайн на сайта www.bnt.bg

Призивът към хората е да останат по домовете си, да не се нарушават мерките за безопасност и да се избегнат струпвания на множество хора, което може да доведе до разпространение на заразата и удължаване на периода на ограничения.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците от СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село ...