Начало / Новини / Архиеп. Анастасий: Нека сърцето ни да стане „храм на живия Бог”

Архиеп. Анастасий: Нека сърцето ни да стане „храм на живия Бог”

Албанският архиепископ Анастасий отправи своето пасхално послание няколко дни преди посрещането на Великден. 

В него архиепископът говори за надеждата, безстрашието и спокойствието от преминаващата криза и справянето с нея. „Оставайки си у дома, нека не се изолираме. Вместо това нека се укрепяваме един друг с прости думи и дела, с любов към тишината, с весело разположение. Но нека не се ограничаваме в помощта на собственото си семейство. Нека проявим вниманието си към приятели, роднини и онези, които са далеч… Бог няма да ни остави! Нещо добро ще излезе и от това изпитание. Тази безпрецедентна война ще бъде спечелена от всеобща мобилизация на солидарност„, каза архиеп. Анастасий. 

„С Възкресението вътре в нас! Нека сърцето ни да стане „храм на живия Бог” (2 Кор. 6:16). На изненадата и загрижеността, които донесе тази болезнена пандемия, нека се противопоставим с безстрашието на разпнатият и възкръснал Христос. Безстрашие, пълно с мир и солидарност!“, казва още архиепископът. 

Източник: orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...