Начало / Коронавирус / Архиепископ Йероним: Единственият начин да се противопоставим на пандемията е с нашата добродетел и отговорност

Архиепископ Йероним: Единственият начин да се противопоставим на пандемията е с нашата добродетел и отговорност

В свое послание Атинският архиепископ заяви, че единственият начин да се противопоставим на пандемията е нашата отговорност, добродетел и честност.

Архиепископът казва още, че Празникът на празниците – Възкресение, тази година намира християните и църквата в изпитание. „Принудени сме днес да изолираме цели общества. Границите са затварят, имаме социално дистанциране в отношенията и домовете си. Търпим тежки загуби. Някои хора казват, че много неща могат да се променят завинаги. Ясно е, че необузданото консуматорство не ни даде отговори за решението на проблема“, казва още архиепископът. 

„Нека останем верни Христови ученици. В радостта от Възкресението, което скоро ще дойде, а и вече празнуваме… В този тежък момент с допълнителните трудности за нашата страна, нека имаме надежда. Аплодираме и се молим за тези, които служат на родината ни и за тези, които се борят с пандемията; лекари, медицински сестри, служители в областта на здравеопазването“, заключава архиепископът в своето послание.

Източник:  orthodoxtimes.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...