Начало / Новини / Три семейства с общо 19 деца получиха нови домове преди Пасха в Яш, Румъния

Три семейства с общо 19 деца получиха нови домове преди Пасха в Яш, Румъния

Три семейства с общо 19 деца ще посрещнат Пасха в нови домове благодарение на местния свещеник о. Дан Дамащин и църковното сдружение „Гласът на живота“, съобщава basilica.ro.

Отец Дан сподели пред радио Тринитас, че семействата са оборудвани с уреди, домовете са изцяло нови и в тях има всичко, от което биха се нуждали. Само в една от къщите все още не е пуснато електричеството, но в следващите дни ще бъде направено. 

Новите домове са част от проекта „Къщи на надеждата“. Бенефициентите този път са три големи семейства: едно с 8 деца от Будещи и едно семейство със 7 деца и едно с 4 от село Урикани. Къщата в Будещи е построена с помощта на енорийската общност, а двете в Урикани с подкрепата на строители на къщи.

„Много работа е свършена. Работата продължава и се надяваме да преодолеем тази криза. Може би ще приключим с другите проекти до края на годината. Искаме да направим около 10; това е, което сме си поставили за цел да направим. Остава да видим.“,  каза отец Дан.

Чрез „Къщите на надеждата“ о. Дан и „Гласът на живота“ са построили, закупили или ремонтирали 60 къщи, включително комплекс от 24 студиа за бременни жени с риск от аборт и Дом на 7 майки, изоставени от техните семейства.

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...