Начало / Новини / Службите в Рилския манастир и храмовете в района стават при пълно спазване на ограниченията

Службите в Рилския манастир и храмовете в района стават при пълно спазване на ограниченията

Едва около 30 души са посетили Рилския манастир във вчерашния празничен ден, казаха служители от общината в Рила. На Цветница монасите са служили в храма при пълно спазване на ограниченията заради пандемията.

От полицията обявиха, че се създава организация по охраната на района около Светата обител за Великденските празници. Службите в Рилския манастир и храмовете в района стават при пълно спазване на ограниченията заради епидемията от коронавируса, каза говорителят на общината Марияна Костова, чийто съпруг е свещеник.

«По храмовете се служи – както в Рилския храм, така и в манастира. Хората са изключително дисциплинирани – с маски, с ръкавици, на дистанция». Въпреки, че и за Великденските празници не се очаква висока посещаемост от поклонници в Рилската обител, полицията създава план по охраната на района около манастира и за движението по пътя Рила-Рилски манастир. Вътре в Светата обител охраната е поета от частна фирма по договор.

Полицаи от града споделиха пред микрофона на БНР:

«Малко хора има. Идват хората, запалят свещичка и си тръгват. Не се застояват. Накрая може да сме повече и от миряните, ще видим…»

Източник: bnr.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...