Начало / Uncategorized / Молитва за онези, които ни мразят

Молитва за онези, които ни мразят

Скъпи читатели,

Тежко е, боли ни, когато в дните на особено духовно преживяване ни засипва яростна злост, която хули всичко свято за нас, която хули Светия Дух и ранява пак и пак Христос.

Боли ни, но ние знаем как сме длъжни да отговорим на всичко това, ако се наричаме Христови. Само един е отговорът и той ни е даден от самия Христос: „Прости им, Господи, те не знаят какво правят!“ Отговорът ни е любов и молитва за тези, които ни хулят, за тези, които ни обичат и за целия свят.

Господи Иисусе Христе, Ти прости на Твоите врагове, защото те не знаеха що правят, когато се изпълваха с мъст срещу Тебе. Моля Те усърдно, бъди милостив към онези, които ме ненавиждат и враждуват против мене, които ме обиждат, оскърбяват, хулят и клеветят. Ти изпитваш дълбочината на човешкото сърце и знаеш, че съм немощен и не съм без вина. Затова подкрепи ме да подобря сърцето си, да умножа делата на любовта към моите ближни и с нищо никого да не огорчавам.

На враговете ми прости по Твоето неизказано милосърдие, вразуми ги, озари ги с Твоята истина, за да не се разпалва ожесточението им против мене, грешния, и да не се случи нещо зло с тях, заради мене. Добре ми е да бъда под Твоята вечна закрила, и аз Те моля да не оставиш злото да ме победи, нито да погуби някого от враговете ми, но всички да се обърнем към Твоя мир и да бъдем Твои, защото Ти единствен си благословен во веки-веков. Амин!

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...