Начало / Коронавирус / Започнато е разследване срещу митрополита на Морфу заради присъствали на служба богомолци

Започнато е разследване срещу митрополита на Морфу заради присъствали на служба богомолци

Започнато е разследване срещу митрополита на Морфу Неофит, тъй като на неделната литургия присъствали и православни християни, въпреки забраната на властите в Кипър.

Говорителят на полицията заяви пред местната телевизия Алфа, че е получен сигнал, започнато е разследване и че „никой не е над закона“. Той добави, че полицаи пристигнали в храма, където митрополитът служил, след като получили информация, че на св. Литургия присъстват вярващи. При направената проверка полицаите установили, че в храма има десет вярващи. 

Митрополит Неофит заговорил полицаите и ги попитал, влизайки в Църквата какво искат да приложат – законът на държавата или законът на Христос. „Каква е опасността за вярващите? Дали някаква болест ще ни отведе от този временен живот по-рано? И ако тази болест ни остави, зад ъгъла ще ни чака друга“, казал митрополит Неофит.

Припомняме, че във вчерашния ден митрополитът произнесе остра проповед, в която разкритикува остро мерките, които Кипър взе срещу борбата с коронавирусната епидемия. В своето слово той спомена и България като пример за това, че храмовете са отворени. Повече може да видите тук

По информация на: orthodoxtimes.com.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...