Начало / Коронавирус / Александрийската патриаршия дари над 11 000 евро на Египетското правителство за борба с коронавируса

Александрийската патриаршия дари над 11 000 евро на Египетското правителство за борба с коронавируса

Александрийската патриаршия изрази подкрепа към египетския народ и в борбата на местните власти срещу пандемията с коронавирус.

От патриаршията са дарили 200 000 египетски лири, което е малко над 11 000 евро. По този начин православната църква в Египет подкрепя усилията на държавата за спасяването на всеки заразен от вируса, което включва лечение на пациенти, закупуване на медицински косумативи и оборудване на болници и медицински работници.

„Това скромно дарение на Александрийската патриаршия на египетския народ е акт на любов, за да покаже, че египетският народ е смел и ще преодолее всички трудности“, заяви Александрийският патриарх Теодор.

„За всички християни това е своеобразна Голгота, която ще доведе до Възкресението“, добави патриарх Теодор.

Предстоятелят на Александрийската патриаршия заключи: „Надявам се Бог да даде сила на нашия любим египетски президент, защото той има много дарове и ще помогне на своя народ, а и всички народи да преодолеят тази трудност, както той вече демонстрира, изпращайки помощ в други страни и особено в Италия“.

По информация на orthodoxtimes.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...