Начало / Коронавирус / Грузинският премиер се срещна с патриарх Илия по повод искането за налагане на пълна карантина в цяла Грузия

Грузинският премиер се срещна с патриарх Илия по повод искането за налагане на пълна карантина в цяла Грузия

Премиерът на Грузия Георги Гахария се срещна с патриарх Илия II, за да обсъди причините, които стоят зад обявяването на обща карантина в цяла Грузия.

Ръководителят на Службата за връзки с обществеността на Патриаршията архиепископ Андрей Джагмайдзе твърди, че идеята за всеобща карантина е била неочаквана дори за Църквата. Съответно, грузинският премиер подробно уточни необходимостта от карантината по време на срещата си с патриарха.

„Църквата също предприе някои действия. На срещата бяха обсъдени настоящата ситуация и последните промени. Патриаршията е в постоянен контакт с Центъра за контрол на заболяванията и с други структури. Карантината и полицейският час ни изненадаха. Обсъждаме следващите си стъпки и ще информираме обществеността за това. В този момент не мога да кажа нищо повече”, заяви архиепископ Андрей.

В Грузия влезе в сила полицейски час на 31 март 2020 г., което означава, че на гражданите ще бъде забранено да напускат домовете си от 21:00 до 6:00 часа.

На 30 март 2020 г. правителството взе решение за значително затягане на мерките в рамките на извънредното положение в страната, като на практика обяви всеобща карантина, която влезе в сила тази сутрин в 8:00.

Източник: www.orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...