Начало / Коронавирус / Руската църква планира да създаде център за лечение на хора с коронавирус

Руската църква планира да създаде център за лечение на хора с коронавирус

Руската православна църква възнамерява да създаде център за лечение на пневмония, причинена от коронавируса, съобщава РИА Новости. 

Центърът ще се намира в болница „Светител Алексей“. „В базата на болницата, която е оборудвана със съвременно реанимационно оборудване, се планира да бъде създаден център за лечение на пневмония, причинена от коронавирусната инфекция. В болницата ще се приемат не само жители на Москва, но и близките региони. Към центъра ще бъде създаден и консултативно-диагностационен кабинет, в който ще се извършва тестване на хората дали имат коронавирус“, заявиха от Московска патриаршия.

От патриаршията ще подпомогнат и всички социално слаби хора, които са незащитени от заразяване. Организиран е кол център, към който хората могат да се обръщат и да търсят помощ, подкрепа, както и съвет. Всички хора с увреждания, многодетни семейства, пенсионери, бременни и др. могат да получат на адрес продукти от първа необходимост, лекарства и друга помощ. Създадена е и гореща линия „Милосърдие“, в която се оказва бърза консултация и психологическа помощ. 

Източник: ria.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...