Начало / Коронавирус / Във всички манастири на Св. Гора ще бъде отслужено всенощно бдение за избавление от коронавируса

Във всички манастири на Св. Гора ще бъде отслужено всенощно бдение за избавление от коронавируса

Днес от 21 часа гръцко време във всички манастири на Св. Гора ще бъде отслужено всенощно бдение към Майката Божия и св. Харалампий – защитник при болести и избавител при пандемии. 

Бдението ще продължи до средата на нощта, рано сутринта, пък, ще бъде отслужена св. Литургия. От манастирите отправят молба към всички православни християни, молитвено да се включат във всеобщата молитва, за да чуе Бог по-скоро молитвите и да избави народа си от смъртоносната пандемия. Св. Кинотис е определил всички манастири, килии и скитове да отслужат всенощно бдение, както и да бъдат изнесени за поклонение св. мощи и чудотворни икони, да бъдат направени и литийни шествия за избавление от вируса.

Монасите са изразили и своята дълбока тъга по повод действащата забрана в цяла Гърция, миряните да присъстват на богослужения. Отците призовават християните в Гърция да се молят от домашните си параклиси към Св. Богородица за избавление от пандемията.

Източник: Agiorit

За Ангел Карадаков

Виж още

Киншаски митрополит Никифор: Преследване срещу Църквата е имало винаги

Митрополитът на Киншаса Никифор даде интервю пред Православната гръцка агенция – orthodoxianewsagency.gr., в което дава ...