Начало / Новини / Включете се в инициатива за укрепване на вярата по време на пандемията с коронавирус

Включете се в инициатива за укрепване на вярата по време на пандемията с коронавирус

Скъпи читатели, в тези дни на нашето пътуване през пустинята на Великия пост, нашите приятели от Енориите, се обръщат към всички нас за една нова инициатива. „Започваме нов проект, който ще наречем: НАШИЯТ БОГ Е БОГ, КОЙТО СПАСЯВА. Искаме да съберем в него молитви, думи на свети отци, на светии и свидетелства за Божия помощ в Православната ни Църква“, казват инициаторите.

„Вярата и надеждата в усилното време, в което се намираме ще ни помогнат, както във всички епохи на Църквата. Вярваме в това!

Какъв е нашият регламент:

Нека всеки, който желае ни изпрати една молитва, една светоотеческа мисъл, или думи на съвременен светец и едно православно свидетелство за спасителната сила на нашата вяра. Ако не разполагате с всички четири от тези неща, изпратете едно-единствено. Напишете си името. Ще споделим споделеното! 

Имаме и още едно условие: Ако изпращате молитва, преди да я споделите с вас, я произнесете вкъщи сами. С нами Бог! Нашият Спасител Господ Иисус Христос да ни помага и да ни сподоби с милостта да посрещнем Празника на празниците Възкресение Христово по най-добрия начин!“

Как да се включите? – Пишете на email е enoriite@gmail.com.

Да се молим един за друг! Нашият Бог е Бог, Който спасява! Амин.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...